Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Το μήνυμα του απεργού πείνας Κώστα Σακκά από το παράθυρο του νοσοκομείου [βίντεο]

Στο συγκεντρωμένο πλήθος μίλησε ο Κώστας Σακκάς από το Γενικό Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας όπου νοσηλεύεται μετά από 32 μέρες απεργίας πείνας.

Ο Κώστας Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και είναι προφυλακισμένος για 30 μήνες, χωρίς όμως να έχει γίνει η δίκη του και έχοντας ήδη συμπληρώσει το ανώτατο νόμιμο όριο προφυλάκισης.

Πρόσφατα μάλιστα το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να επεκτείνει χρονικά την προφυλάκισή του για άλλο ένα εξάμηνο, γεγονός που προκάλεσε μαζικές αντιδράσεις και διαδηλώσεις συμπαράστασης στον Σακκά.

Από τις 4 Ιουνίου 2013 ο Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας και οι γιατροί θεωρούν την κατάσταση του ιδιαίτερα σοβαρή λόγω της μεγάλης απώλειας κιλών, υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύει ανα πάσα στιγμή από ανακοπή.

Ωστόσο ο νεαρός απεργός συνεχίζει και μέσα από το νοσοκομείο τον αγώνα του και πριν από λίγες μέρες, από το παράθυρο του Γενικού Κρατιού νοσοκομείου της Νίκαιας στο οποίο νοσηλεύεται, ο Σακκάς εμψύχωσε το συγκεντρωμένο πλήθος φωνάζοντας «Πάμε μέχρι τη νίκη. Μέχρι το τέλος ρε!».

Το πλήθος με τη σειρά του, στο άκουσμα του Σακκά ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα συμπαράστασης: «Κώστα γερά ως τη λευτεριά»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...